Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VALÓBAN SZENT SZELLEMET LEHELLT A MEGVÁLTÓ A TANÍTVÁNYAIBA?(1.rész)

2020.04.01

VALÓBAN SZENT SZELLEMET LEHELLT A MEGVÁLTÓ A TANÍTVÁNYAIBA?(1.rész)

Ebben az írásban az Újszövetség Gyülekezet, Ráki Tamás pásztor tanítása lesz egybevetve az Isten írott igazságaival.

Videó linkje:
https://youtu.be/fXIMGKqkVIk

Ugye, ahogy elindul a műsor, a szokásos kundalini-jógás bevezető, az embereknek a felhangolása, az érzelmek felfokozása,, utána pedig a látvány-show.

Ez a Tamás pásztor, egy nagyon inteligens ember, hallani a választékos beszédjén, az előadásmódján.Biblia iskolát is végzett, tehát több éves tanulás, képzettség által szerezte az ismereteit.
Tehát, NEM korholás, lejáratás a cél, nem erről van szó, hanem mi a különbség az Isten igazsága és a Tamás pásztor képzettségén alapuló beszédje között.

Kezdjük is az elemzést!

Azt mondja ő, hogy nyissuk meg a szellemünket és vegyük az Istennek az igéjét.Ha beülünk a Hit Gyülekezetébe, vagy egy Pünkösdista szeánszra, ugyanezt halljuk.
Tehát mindegy, hogy milyen néven ismertek az ilyen gyülekezetek, mindegy milyen háttérből valónak mondják magukat, de ha a tanaikat nézzük, valamiért amiről beszélnek, egy és ugyanaz;
Tized fizetés, az ember három részből áll, mert Isten szellem, lélek, test.Ezt, ha megnézzük, a hinduizmus és a Buddhizmus, ugyanezt tanítja, az ember hármas felépítését.Megnézhetünk bármelyik ezoterikus tanítókat is, de ők legalább beismerik, hogy ezeket az ismereteket rejtett, okkult forrásokból szerezték, ősi, több ezeréves elrejtettnek számító ismeretek alapján tanítják ezt, és azt vallják, hirdetik, hogy ezeknek az ismereteivel híres, neves ember lehetsz, hosszantartó egészségű lehetsz, anyagi életed fellendül.Ezt nevezik gyűjtő fogalommal, Luciferizmusnak!
Németh Sándor azért beszél egyik videójában arról, hogy a jóga Sátántól való, mert ha az emberek a karizmatikusságból elkezdenek utána nézni az okkultizmus és ezoteriának a működésére, elméleteire, gyakorlataira, akkor mindenki rá fog jönni arra, hogy a kereszténység, főként a karizmatikus ága, az velejéig fertőzve van az ezotériának és okkultizmusnak ezen tanaival!

Ezért mondja azt a Megváltó a János Jelenésekben:

Jel 2:20 De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded Jezábelnek, annak az asszonynak, aki magát prófétának mondja, hogy tanítson, és félrevezesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak, és a bálványáldozatokból egyenek.

Tehát ,lelki paráznaságba viszik, az okkultizmus, ezoterika tanaival az embereket.
Ráki Tamásról az látszik, az vehető észre a beszédjéből, hogy nem tudatosan, nem szánt szándékkal teszi ezt, hanem elvégezte a Biblia iskolát, engedélyt kapott a pápától, a vallásügyi minisztériumon keresztül és így  jóhiszeműleg tanítja az embereket.

Hallgatva az előadását, felteszi a kérdést, hogy" a tanítványok vettek-e szentszellemet?"

Azt válaszolja, hogy igen, mert a tanítványokba a Megváltó beléjük fújta a szellemet, mint egy fuvolába.

A másik kérdése, hogy "a tanítványok mikor születtek újjá?"
(Egyébként, soha nem születtek újjá!)

Tehát láthatjuk, hogy semilyen különbség nincs az ilyen típusú gyülekezetek tanai között.

Az újjászületés, egy indiai, hinduizmusból fakadó tan.

Erre nem tudnak felhozni 3 igét, amivel alá tudnák támasztani, hogy az újjászületés tana, az örökkévaló Istentől ered.
Egyetlen egy igét tudnak felhozni, mégpedig ezt, amikor Nikodémussal beszélgetett: 

Ján 3:7 Ne csodálkozz, hogy azt mondtam neked: Szükség nektek újonnan születnetek.

De ez a történet, egészen másról szól, nem újjászületésről, hanem az Isten igazságától való, elmének való megújulásáról, újraformálódásáról.
Az Isten koncepciójában nincsen újjászületés, mert ez a koncepció a hinduizmusból ered, azt mondják a Guruik, hogy eddig halott volt a szellemed, de mostantól fogva, hogy rád lett téve a keze valakinek, és beléd jött az Avatar szellem, Visnu, Brahma szelleme, mostantól kezdve, újjá vagy születve.A szellemed föléledt, és van benned egy élő szellem.Ha megnézzük a kereszténység magyarázatát, mindegyik azt mindja, hogy eljött az Istennek az embere, rádtette a kezét, imádkozott, hogy vegyél szentszellemet, vettél szentszellemet, aminek a jele az, hogy elkezdtél halandzás nyelveken szólni, ez azt jelenti, hogy beléd ment a szentszellem, újjá vagy születve, él a szellemed.De erre az írásban szó sem esik, nem tudják bizonyítani ezt 2-3 igazságon keresztül, hogy mi képesek vagyunk ilyenre, meg hogy 3 lényegűek vagyunk, és meg tud halni a szellemünk, a lelkünk, mint a testünk is.

Viszont, a Megváltón keresztül azt mondja:

Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni, hanem inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elveszítheti a gyehennában.

Tehát azt mondja, hogy a lélek nem hal meg.Ha a lélek nem hal meg, és igaz lenne az emberben lévő szellem, akkor igaznak kellene lennie annak is, hogy a szellem nem tud meghalni.A test meg tud, mert fizikai világban van.

Megugrik ez a 3-as felépítés, és hogy beléd jön a szentszellem, és újjá vagy születve.Ez mindenképpen látható és bizonyítható, hogy a kereszténység, okkultizmus, ezoteriának , hinduizmusból való ez, az ősi Babilonból elvándoroltak India területére, ott tökéletesítették ezt a lélekvándorlás elméletet, az újjászületéssel karöltve.

Ebben hisz a kereszténység! Ezért mondják a keresztény vezetők, hogy kerüld a Buddhizmusnak és hinduizmusnak minden vállfaját, mindent kerülj a kereszténységen kívül, mert okkultizmus és ezotéria, mert ha megismered, akkor rá fogsz jönni, hogy akit hallgatsz, az is ezeket tanítja, csak a Jézus és kereszténység nevében azt ígéri, hogy a Mennyországba fogsz kerülni, ha ezeket a tanokat elsajátítod.Ahogyan a Buddhizmusban a Nirvánába fogsz kerülni, egy felső tudatállapotban, vagy bekerülsz a Fudaraku-paradicsomba.Ilyen hamis ígéretekkel lát el!

Mivel nem nézel utána, hogy Isten 2-3 igazsága valóban ezt mondja, ezért el fogod hinni, és örülni fogsz neki, hogy semmit nem kellett tenned, küzdened, nem kellett magad megfeszítened, hogy kerüld a bűneid, hanem úgy ahogy vagy gyere csak, mert Istennek mindenképpen szüksége van rád.
Erről szólnak ezek az egyházak a kereszténységben!